Pretraživanje
Izdvojeni dokumenti

Plan aktivnosti na pulskim tržnicama za 2018. godinu 

Plan dogadjaja Trznica doo Pula za 2018_23072018.pdf (867.0 KB)

Ovim Tržnim redom na tržnicama na malo u Gradu Puli – Pola utvrđuju se uvjeti obavljanja prometa robe na malo i pružanja usluga na svim tržnicama u Gradu Puli, kojima upravlja Trgovačko društvo „Tržnica“ d.o.o. Pula

TRZNI RED.pdf (264.0 KB)

Eticki kodeks tvrtke Trznica doo Pula.pdf (175.4 KB)

„Tržnica“ d.o.o. Pula, s ciljem transparentne i efikasne politike dodjele donacija i sponzorstava, objavljuje popis korisnika donacija i sponzorstava u 2015. godini

Objava podataka o donacijama i sponzorstvima u 2015.pdf (213.9 KB)

UGOVORI I SUKOB INTERESA.pdf (219.1 KB)

REGISTAR UGOVORA.pdf (184.1 KB)

Plan javne nabave za 2018. godinu (139.4 KB)

Pravilnik o provedbi postupaka javne nabave za 2018. (209.2 KB)

O tržnici

"Tržnica" d. o.o. je komunalno poduzeće u 100%. -tnom vlasništvu Grada Pule. Bavi se iznajmljivanjem poslovnih prostora i prodajnih mjesta za prodaju namirnica i pružanja ugostiteljskih usluga. Tržnica je smještena na dvije lokacije, u samom centru grada nalazi se glavna centralna tržnica i u naselju Veruda manja tržnica. Gradnja zgrade pulske tržnice započela je davne 1902. g. u vrijeme Austro-ugarske monarhije i svečano je otvorena 18. listopada 1903. g. Tada je svojom željeznom konstrukcijom predstavljala građevinsko čudo, a i danas je nazivaju najljepšom hrvatskom tržnicom. Tada je uređen i prostor otvorene tržnice koji je, radi zaštite od sunca i nametnika, zasađen kestenovima koji su u međuvremenu izrasli u pravu šumu zelenog pokrova tržnice. Trgovcima je bilo na raspolaganju 86 prodajnih mjesta – fiksiranih stolova, od toga 12 za mesare i ostalo za voće i povrće. Prvi i drugi svjetski rat utjecali su na zamiranje tržnice.

1997. g. izvršena je temeljita šestomjesečna rekonstrukcija u svrhu zadovoljenja svih zahtjeva moderne trgovine. Ambijent je ugodan, a zadržao je i duh romantike, naročito na katu zgrade. Na površini od preko tisuću kvadratnih metara nalazi se 60 odvojenih prodajnih prostora koji se iznajmljuju. Na katu zgrade nalazi se 13 prodavaonica prehrambenih artikala i 7 ugostiteljskih objekata. U prizemlju se nalazi 16 opremljenih prostora za prodaju mesa, sira i tjestenine i ribarnica sa sedam prodajnih prostora opremljenih s hladnjačama i rashladnim stolovima u središtu ribarnice.

Vanjski dio prizemlja sadrži 17 opremljenih prostora predviđenih za uslužne djelatnosti. Otvoreni dio tržnice sa 137 kamenih stolova predviđen za prodaju voća i povrća krase kestenovi posađeni 1903. g. kao i crveni suncobrani. Sama tržnica je postala tradicionalno okupljalište građana radi kupovine i druženja, a na samom trgu tržnice često se održavaju razne kulturne manifestacije.