Novosti

Domaće od malih nogu

Domaće od malih nogu

09.06.2020.

U ponedjeljak i utorak, 8. i 9. lipnja 2020. godine, u edukacijskoj kuhinji KEYQ+ Gastro Punkt na 1. katu pulske tržnice, održavaju se radionice za kuharsko osoblje odgojno-obrazovnih ustanova s područja LAG-a, Lokalne akcijske grupe, južna Istra.

U sklopu projekta „Domaće od malih nogu“, financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, pokušat će se povećati primjena sezonskih namirnica i sirovina koje proizvode lokalni proizvođači u jelovnicima odgojno-obrazovnih ustanova Istarske županije.

Kuharske radionice provode se u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI) u edukativnoj kuhinji na 1. katu pulske tržnice – KEYQ+ Gastro Punkt-u.

Mentori na kuharskim radionicama bit će chef Robert Perić i chef Davod Skoko, a njihov je zadatak da se prezentira važnost i kvaliteta lokalno uzgojenog povrća koje bi trebalo onda moći i znati primijeniti u kuhinjama odgojno-obrazovnih ustanova sukladno mogućnostima pojedinih kuhinja. Cilj radionica je podizanje svijesti o vrijednostima lokalnog povrća, o važnosti njegove uporabe i kvalitetne pripreme uz očuvanje nutritivnih vrijednosti. Na taj način ujedno se promovira i zdrava prehrana.

Sljedeće dvije radionice na istu temu održat će se u srijedu i petak, 17. i 19. lipnja, a chefovi će također biti Perić i Skoko.

Imate pitanja ili vam je potrebna pomoć? Stojimo vam na raspolaganju!