Novosti

Gastronomija i glazba najljepše se spajaju na pulskoj tržnici

Gastronomija i glazba najljepše se spajaju na pulskoj tržnici

19.12.2019.

Već u subotu, 21. prosinca dočekat će vas novi ritmovi uz In Vino Veritas na trgu i Blue Sky na 1. katu zgrade tržnice. Bit će tu i izlagači manifestacije Mirisi i okusi te HandMade by Markata. 

Ponedjeljak i utorak, 23. i 24. prosinca bit će također u duhu glazbe i gastronomije.

U ponedjeljak vas očekuju grupa Inat, Mirisi i okusi, HandMade by Markat ali i ponovno druženje s Udruženjem obrtnika Pule u Gastro jutrima na 1. katu markata.

Kuhari i chefovi tijekom Gastro jutra na 1. katu i najlipšem markatu donose jednostavne i autohtone recepte te degustacije pripremljenih jela.

Gastro događaj će se održati u ponedjeljak, 23. prosinca od 10 do 12 sati na 1. katu zgrade tržnice. Nastao je u suorganizaciji Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI), Udruženja obrtnika Pule, Turističke zajednice grada Pule i Tržnice d.o.o. Pula. Gastro događaj održava se u edukacijskoj kuhinji KEYQ+ GASTRO PUNKT na 1. katu zgrade tržnice. U kreiranju sva tri dana Gastro jutra, sudjeluje ukupno osam ugostitelja a oni su: El Pulari meksički restoran, Vodnjanka iz Vodnjana, Vela Nera iz Šišana, pizzerija Asterix, konoba Bukaleta, restoran Šurida, slastičarnica Fortuna i restoran Škuža. Za ponedjeljak, 23. prosinca ne propustite pogledati kako se priprema prava domaća buzara od pedoća. 

No to nije sve! Markat vas očekuje u velikom broju i za 24. prosinca kad će se tradicionalno pripremati jelo u Velikoj pulskoj padeli. Riblje delicije pripremaju za vas meštar u kužini Žižo i ekipa Rocka Caffea, a ovaj utorak vas dočekuju s mirisima bakalara u teći. 
Za glazbenu podlogu u utorak pobrinut će se na trgu tradicionalno Anelidi, a na 1. katu Mistral. 
Vidimo se na pulskoj tržnici!

Imate pitanja ili vam je potrebna pomoć? Stojimo vam na raspolaganju!