Novosti

Sigurno kupovanje svježih namirnica na pulskim tržnicama

Sigurno kupovanje svježih namirnica na pulskim tržnicama

10.04.2020.

Brojni su kupci jedva dočekali da se otvore pulske tržnice uoči Uskršnjih blagdana. Već oko 8 sati nazirali su se redovi za ulazak u zonu ribarnice i mesnica ali i za ulazak u zelenu tržnicu. Poštujući sve naputke Stožera civilne zaštite, Tržnica d.o.o. Pula je poduzela sve moguće da se kupci i zakupci osjećaju sigurno te da je svima dostupna nesmetana i sigurna kupovina.

Naime, redovi koji su nastali ispred ulaza u zgradu tržnice zapravo su se jako brzo rješavali i prosjek čekanja mogao je biti maksimalno do 10 minuta. Kupci su uredno držali razmak od 2 metra te su zatim kontrolirano ulazili u zone kupovine a pred ulaz u zonu zgrade ili zelene tržnice dezinficirali su ruke. Ispred svakog zakupca postavljena je fizička barijera kako bi se zaštitili proizvodi, a tako kupci i zakupci. Već oko 10 -11 sati gužvi nije više uopće bilo, a da napomenemo, tržnice rade od 8 do 13 sati te su bogate ponudom svježih namirnica. Ukoliko bi se uputili u nabavku oko 11 sati, bez čekanja možete obaviti nabavku najboljih svježih proizvoda. Sutra, u subotu, 11. travnja, tržnice rade od 8 do 13 sati, a na Uskrs i na uskrsni ponedjeljak tržnice neće raditi.

Pozivamo sve posjetitelje, kupce i zakupce da se nastavimo pridržavati svih propisanih i predloženih mjera te uputa Stožera civilne zaštite RH. O tome ovisi hoćemo li uspješno i po malo uvoditi život u nekadašnju svakodnevnicu te još jedan korak bliže normalnom životu u našem gradu.

Molimo javnost da poštuje sve preventivne mjere kako bi svojim ponašanjem omogućili trgovcima da rade u ovim iznimno teškim uvjetima. Uputa za kupce i posjetitelje tržnica je da:
- ne stvaraju gužve već da se kreću prema uputama zaštitara ili redara u sklopu tržnice;
- uvažavaju propisanu udaljenost od 2 metra između 2 kupca;
- koriste sredstva za dezinfekciju koja se nalaze u prostoru tržnice, a osobno da dolaze sa svojom zaštitnom maskicom i rukavicama.
Adventske kućice ostat će na istoj poziciji ne bi li bile spremne za eventualnu uporabu, a svakodnevno nastavljamo pratiti mjere i naputke Stožera civilne zaštite RH.

„Molim sve kupce i zakupce za malo srpljenja te obavezno poštivanje svih mjera. Ujedno svima želim sretan Uskrs/buona Pasqua,“ naglasio je direktor Tržnice d.o.o. Pula Renato Perc te uputio dobre želje svim građanima i posjetiteljima pulskih tržnica.

Imate pitanja ili vam je potrebna pomoć? Stojimo vam na raspolaganju!