Novosti

Zeleno i Plavo u Puli od 24.- 29.08 2020. godine

Zeleno i Plavo u Puli od 24.- 29.08 2020. godine

24.08.2020.

Ako ste ljubitelj kontinetalne tradicionalne kuhinje,i drugih slavonskih delicija, onda je trg 1.Prvog Svibnja Puli pravo mjesto za Vas u gornjem terminu.

Uz prezentaciju i prodaju slavonskih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način (“poderane gaće”) kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju smo osobito ponosni. Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude koju su vam pripremili organizatori. Posjetitelji koji će u navedenom periodu od 8-20 sati dođu naTrg 1.Svibnja u Pulu moći će uživati u slavonskom čobancu, grahu i drugim jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, a prije sedam godina udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih i drugih autohtonih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju. Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata. Udruga Panonija pokrenula je vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda, Domaće je Domaće, Zeleno i Plavo, po kojima je postala prepoznatljiva.

Imate pitanja ili vam je potrebna pomoć? Stojimo vam na raspolaganju!